Trobades 2017 a Albalat dels Sorells

El diumenge 2 d’abril van cel·lebrar-se les trobades de les escoles en valencià a Albalat dels Sorells. El nostre IES estigué representat amb un taller de xapetes que va montar l’AMPA i el departament de Valencià, amb l’ajuda d’altres professors, i una mostra de maquetes fetes al taller de tecnologia que funcionaven amb energia solar.

També es va aprofitar per donar informació a tot aquell que la demanava sobre els cicles que se hi imparteixen al nostres institut.

 

 

Trobades 2016.

DSC_0080El darrer diumenge 17 d’abril van tenir lloc les Trobades de les Escoles en Valencià de l’Horta Nord a la localitat del Puig de Santa Maria. Com altres anys l’IES LA PATACONA va participar amb la col·laboració de alguns professors del centre i de l’AMPA.

P1020220rEls xiquets que s’acostaren pogueren jugar amb l’escalèstric que va montar el departament de  Electricitat, varen pintar amb el taller de dibuix del departament de Valencià, jugaren amb els cotxets solars del departament de Tecnologia o es pogueren fer xapetes-pins amb la maquineta que va dur l’AMPA. Tot s ‘ho passarem d’allò més bé.  DSC_0070

LLiurament del SAMBORI local i comarcal 2016

El divendres 8 d’abril es lliuraran els guardons del Premi Sambori Local 2016  a l’auditori d’Alboraia a les 6 de la vesprada i el dissabte 9 a la mateixa hora es lliuraran els guardons del Premi Sambori Comarcal 2016 a la Unió Musical de Santa Maria del Puig.

Gràcies als professors i alumnes per la gran participació i moltes felicitats als guardonats.
image001Salutacions

XARRADA I CONCERT D’ATZEMBLA I ATUPA A L’IES LA PATACONA

IMG_1987r IMG_2002 IMG_2003

Dilluns 15 d’abril l’IES LA PATACONA tingué una visita molt especial: els dos grups de música en valencià ATUPA i ATZEMBLA van fer una xarrada per a l’alumnat de 3r i 4t ESO i 1r i 2n de Batxilerat on els van explicar qui eren, els seus inicis, per què es van decantar cap a la música en valencià, quin tipus de música feien… i després van fer un concert acústic per a tot el centre, per la qual cosa les classes es van suspendre de 12:00 a 13:00 hores. Tot l’alumnat del centre va aprofitar l’ocasió per a disfrutar d’un moment únic, entretingut i divertit ja que el concert fou molt ben acollit per part de tots.

 Els grups no venien amb tots els seus components, però això no feu que desmillorara la seua actuació, sinó que l’alumnat sembla que es quedà amb ganes d’escoltar alguna cançoneta més. Les cançons ja havien sigut treballades a l’aula per part de les professores de valencià; no obstant això, durant la xarrada i el concert, se’ls va repartir als alumnes les lletres de les cançons per tal que pogueren seguir-les sense dificultat. A més a més, val a dir que un grup d’alumnes del centre coneixien les cançons i les tararejaren i aplaudien mentre els components dels grups cantaven.

 Una vegada acabada l’actuació, els components dels grups van agrair l’alegria que els van demostrar els alumnes i les alumnes del centre i no van posar cap impediment per a repartir autògrafs i pòsters entre tots aquells que els en demanaren.

 Fou una jornada lúdica molt entretinguda que serví per acostar la música en valencià a tots aquells que volgueren escoltar-la.

GEMMA PASQUAL FA UNA XARRADA A L’IES LA PATACONA

Gemma Pasqual

Gemma Pasqual

El passat dilluns 15 d’abril de 2013 l’escriptora d’Almoines (La Safor) Gemma Pasqual va fer una xarrada a l’IES La Patacona per a l’alumnat de 2n B, 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. Des de la coordinació d’Escoles Valencianes es convidava a l’escriptora per tal que parlara de la figura de Vicent Andrés Estellés, autor al voltant del qual giren les XXVI Trobades en Valencià que enguany se celebren en aquesta localitat de l’Horta Nord ja que celebrem el vinté aniversari de la seua mort. L’escriptora no només ens endinsà en la vida quotidiana del poeta de Burjassot sinó que també aprofità per fer reflexions sobre la seua obra, els problemes amb els quals hagué de lluitar com la fam, la guerra, la postguerra o la mort de la seua filla de quatre mesos. Ens explicà com aquest fill de forners acabà estudiant periodisme i escrivint versos molt cridaners sobre el sexe.

Alumnes atenent

Alumnes atenent

Gemma Pasqual a més a més, aprofità l’avinentesa per a preguntar als alumnes de 2n ESO B sobre el llibre La mosca, llibre del qual ella és l’autora, i que narra l’experiència del protagonista amb l’assetjament escolar. Tot i que l’alumnat es mostrava esquerp a fer preguntes a l’autora, ella feu una xarrada animada i els contà els motius que la portaren a escriure novel·les (tot començà amb una història escrita per al seu fill) i el fil argumental de la seua propera novel·la. Una alumna aprofità per a preguntar-li sobre la seua novel·la Marina que gira al voltant del racisme i Gemma Pasqual li contestà com, a partir d’una experiència personal en una manifestació antifeixista, pot sorgir l’argument d’un bon llibre per a joves.

 L’escriptora feu una xarrada molt amena i entretinguda per a l’alumnat tot i que es ben cert, faltà un poc més d’implicació per part dels alumnes del centre que no s’atreviren a fer-li cap pregunta.

Concurs de poesia visual

Mira al teu voltant. La poesia està per tot arreu. En les coses més belles, insòlites o singulars,
Quantes vegades t’has quedat contemplant una escena i, sense voler, t’han vingut al cap les paraules? O eren potser sentimients? Reflexions?
Per què no compartir aquest moment de màgia?
Tanca els ulls. Quan tornes a obrir-los,prova a mirar el món com si vegeres les coses per primera vegada.I atrapa amb la teua càmera un dels instants únios i presenta’t al:

CONCURS DE POESIA VISUAL

de l’institut.

Heus aquí algunes idees: el reflex d’una mirada, el ritme de les onades del mar, un gest de satisfacció, una cullereta en un got d’aigua… Petites i grans coses.

Bases del concurs:

  • Màxim 2 fotos.
  • Suport: Fotografia (mides 12,7×16,9cm) muntada sobre cartolina negra (mida foli-A4).
  • Les fotos hauran d’anar acompanyades d’un títol i un text o una breu descripció d’allò que suggereix.
  • Termini màxim d’entrega el dijous 18 d’abril de 2013.
  • Al darrera de la cartolina haurà de posar-se el Nom, Cognoms y Curs de l’autor/a.

Durant els dies 22, 23, 24, 25 i 26 d’abril, les fotografies estaran exposades al passadís de la biblioteca per a que puguen ser votades per l’alumnat i el personal del centre.
A les 11:00h del 26 d’abril, s’anunciarà el nom del guanyador/a del premi.