DOCUMENTS-2011

Ací trobareu tots els arxius que anem pujant per categories.

Arxius per categories

   

4ESO ETICA

  Una viñeta de Mordillo
Publicat el 19/12/2011 per a  4ESO ETICA | 687,5 kB 
»Sobre la libertad de expresión (para Amnistía Internacional)

  Ecología: de Durban al precipicio (Público)
Publicat el 11/12/2011 per a  4ESO ETICA | 516,6 kB 
»El filósofo y lingüista estadounidense Noam Chomsky denuncia el peligro para nuestro planeta tras el fracaso de la cumbre de Durban. Pone el acento en la postura de EE UU de negar el cambio climático y aferrarse a un modelo de producción energética que traerá en muy breve tiempo consecuencias nefastas para nuestras vidas.

  Mujeres afganas (Público)
Publicat el 29/11/2011 per a  4ESO ETICA | 118,8 kB 
»Sobre las condiciones en las que todavía hoy viven muchas mujeres en nuestro planeta. Recordad el tema del relativismo moral y pensad, a propósito de la noticia, si es posible mantener esa postura en casos como este...

1BAT FILOSOFIA

  El obispo también viene del mono (El País)
Publicat el 25/02/2012 per a  1BAT FILOSOFIA | 162,5 kB 
»El evolucionista Richard Dawkins y el jefe de la iglesia anglicana reeditan en la Universidad de Oxford la más famosa refriega del darwinismo

  Neuroética y neuropolítica. Sugerencias para la educación moral (El País)
Publicat el 15/01/2012 per a  1BAT FILOSOFIA | 105,3 kB 
»Una reseña del libro de Adela Cortina, catedrática de Filosofía moral de la Universidad de Valencia, sobre las bases fisiológicas de la moral en el ser humano

  Las ratas también saben ser solidarias (Público)
Publicat el 10/12/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 98,8 kB 
»Com estudiarem fa algunes setmanes hi ha teories que defenen que la moral rau en certes bases biològiques, que es manifesten en sentiments com ara l'empatia o la solidaritat. A més a més, destaquen que aquestes bases les compartim amb altres animals. A classe hem vist exemples de ximpanzés. En el present article s'afirma, a partir d'una sèrie d'experiments, que també les rates poden ser solidàries.

  El mercat i la publicitat fagociten la contracultura (Público) (1)
Publicat el 06/12/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 146,2 kB 
»Com varem veure a classe, en comte de combatre de front aquells que se li oposen, el mercat sempre ha tingut l'estratègia d'intentar aprofitar-los per als seus interessos. En la línia del text que llegírem a classe sobre la utilització comercial dels corrents contraculturals (recordeu per exemple tot el merchandaising existent al voltant del Che Guevara), teniu ací un article-ressenya al voltant d'un llibre que aprofondeix en quest assumpte, i una entrevista a l'autor del llibre.

  El mercat i la publicitat fagociten la contracultura (Público) (2)
Publicat el 06/12/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 135,6 kB 
»

  Sobre racisme i etnocentrisme (Público)
Publicat el 29/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 144,0 kB 
»Una exposició sobre la mirada que, fins fa un segle, els europeus han tingut dels éssers humans d'altres cultures ...

  Otra especie humana se pasea por Atapuerca. (Público)
Publicat el 26/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 157,3 kB 
»Un nou descobriment de restes fòssils a Atapuerca que ens planteja nous interrogants. Es tracta d'una baula entre el heidelbergensis i el neandertal? És l'origen dels neandertals? O una espècie nova d'ergaster evolucionada, de les que convisqueren a Europa i a Àsia fa 500.000 anys?

  La intel·ligència no és exclussivament humana-3
Publicat el 17/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | unknown 
»No puc deixar de pujar un últim vídeo... realment els corbs són més ingeniosos que alguns humans... (de pas podeu practicar anglés. Si pareu atenció, entendreu bastant bé l'explicació)

  La intel·ligència no és exclussivament humana-2
Publicat el 17/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | unknown 
»En aquest nou vídeo, el corb és capaç de utilitzar una seqüència de ferramentes (amb cadascuna obté la següent) per a obtindre finalment el menjar...

  La intel·ligència no és exclussivament humana-1
Publicat el 17/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | unknown 
»Com vam llegir a classe, no som l'únic animal intel·ligent (tot i que som els més intel·ligents). Els corbs han demostrat en múltiples experiments una capacitat de resoldre problemes de manera abstracta i, fins i tot, construint ferramentes. Mireu aquest vídeo de youtube i comproveu-lo...

  La nación soberana de los monos (El País)
Publicat el 16/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 35,5 kB 
»Molt interessant article sobre les capacitats i els comportaments dels ximpanzés, com en cautivitat tenen conductes completament semblants a les dels humans. Un dels protagonistes és Washoe, una femella que ja coneguérem en un text que llegírem a classe, aquella que aprengué a parlar amb els seus cuidadors en el llenguatge dels sordmuts americans (Ameslan). Al final de l'article es reivindiquen per als grans simis uns drets com els dels humans.

  El primo del neandertal (El País)
Publicat el 16/11/2011 per a  1BAT FILOSOFIA | 36,0 kB 
»Quan el neandertal reinava a Europa, altres homínids habitaven Àsia. En quina branca del procés d'hominització se'n sitúen? Tenen alguna relació amb el sapiens modern? A més a més d'intentar respondre aquestes preguntes, l'article posa de relleu la importància de l'anàlisi genètic per a la paleoantropologia, així com les moltes incògnites encara per resoldre en relació amb l'arbre evolutiu humà. (El País)

1BAT PSICO

  En la mente del criminal (El País)
Publicat el 25/04/2012 per a  1BAT PSICO | unknown 
»Un estudio actual que ejemplifica la línea que establece los rasgos de personalidad ⎯en este caso la personalidad patológica de los asesinos en serie⎯ a partir de la configuración del cerebro. Aunque deja cierto margen al factor ambiental.

  Técnicas de estudio
Publicat el 17/02/2012 per a  1BAT PSICO | unknown 
»Un monográfico sobre el aprendizaje con recomendaciones prácticas y con diferentes enlaces sobre técnicas de estudio, métodos, hábitos, memorización, etc.

  Extraversión y oxitocina (El País)
Publicat el 15/01/2012 per a  1BAT PSICO | 12,9 kB 
»Una breve reseña sobre un experimento que parece confirmar la relación de una hormona, la oxitocina, con un rasgo de personalidad como es la extraversión.

  La operación de los 100.000 zombis (Público)
Publicat el 15/01/2012 per a  1BAT PSICO | 126,7 kB 
»Durante algunas décadas la lobotomía fue considerada un remedio para enfermedades como la depresión o la esquizofrenia. Hoy en día está prohibida.

  Falsos embarazos (Revista Consumer)
Publicat el 15/01/2012 per a  1BAT PSICO | 56,0 kB 
»Uno de los trastornos psicosomáticos de los que hemos hablado en clase es el falso embarazo.

 Page 1 of 2  1  2  »